Ik begin mijn boeken meestal met de volgende woorden:

Wat we voor onszelf doen sterft met ons,
wat we voor onze kinderen doen blijft leven.
Laten we nu de fundamenten leggen,
voor de toekomst van onze kinderen.

Laten we onze kinderen niet leren een kopie te worden van onze manier van denken en doen, maar laten we ze leren na te denken over de wereld waarin ze willen leven.

Tijdens een van mijn vele onderzoeken stuitte ik op de volgende, veel zeggende, quote van Daniel Dennett: ‘Find something more important than yourselves and dedicate your life to it.Hij vult daarmee volgens mij Mark Twain aan die zei: ‘The two most important days in your life are the day you are born and the they you know why.

Ik weet inmiddels waarom ik geboren ben en wat ik wil. Ik weet waar ik mijn professionele leven aan wil wijden. Ik wil de fundamenten leggen voor een duurzame welvaart en ,eer menselijke toekomst. Ik wil samen met anderen, de fundamenten leggen waarop onze kinderen hun dromen kunnen bouwen. Het doen van onderzoek, het schrijven van boeken en het adviseren en trainen van mensen en organisaties helpen me daarbij.

Ik luister, ik lees en denk veel na. Ik kijk goed rond, ik schrijf, maar bovenal maak ik een reis en vind ik stap voor stap een weg naar een duurzame welvaart en een menselijke toekomst. Mijn ‘ontdekkingsreis’ is niet altijd eenvoudig.
Ik voel me een pionier omdat ik op plekken kom waar nog nooit iemand geweest is. Ik heb moeilijke tijden gehad, maar dat zijn vaak de momenten waarop ik op mijn best ben.

In de wereld van de community economie en van Blockchain Organiseren bestaan nog geen navigatiesystemen en zijn er nauwelijks wegwij­zers. Soms is er zelfs niet eens een weg. Daarom hebben we pioniers nodig. Een pionier moet moedig zijn en bereid zijn een reis te maken die niemand anders heeft gemaakt. Moed is niet de afwezigheid van angst, maar het besef dat er iets belangrijker is in je leven dan jezelf. Of zoals de Amerikaanse schrijfster Meg Cabot het in haar boek ‘The Princess Diaries’ schrijft: ‘Courage is not the absence of fear, but rather the judgment that something else is more important than fear. The brave may not live forever, but the cautious do not live at all. From now on you'll be traveling the road between who you think you are and who you can be. The key is to allow yourself to make the journey.

Door de jaren heen, heeft mijn leven vorm gekregen tot wat het nu is. Maar het is zeker nog niet af. Mijn bestemming is nog lang niet bereikt. Ik hoop dat ik met mijn werk iets achterlaat waar anderen weer verder mee kunnen bouwen. Ik houd je graag op de hoogte mijn reis via mijn blog. Ik hoor ook graag hoe jouw ontdekkingsreis verloopt......