Ik ben een pionier, onderzoeker, schrijver en zelfstandig organisatieadviseur. Ik ben Weconomics fellow en gespecialiseerd in nieuw organiseren: het fundamenteel opnieuw organiseren van werk met behulp van een kruising tussen zelf doen en uitbesteden. Ik geef praktische adviezen en ondersteuning bij het opzetten van professionele communities en supra shared service centers. Hiermee heb ik inmiddels een aardig rugzakje gevuld.


Ik ben geboren in Margraten. Na de basisschool ben ik naar het Sophianum gegaan. Deze middelbare school komt voort uit het vermaarde Blumenthal (Sacré Coeur), een chique internaat, waar onder andere Rose Fitzgerald Kennedy, de moeder van John F. Kennedy op school heeft gezeten. Na het VWO ben ik Bedrijfskunde gaan studeren aan de TU Eindhoven. Daar studeer ik in 1990 af, binnen de vakgroep Organisatiekunde. De eerste jaren mijn studie werk ik als zelfstandig organisatieadviseur voor internationale bedrijven als: Texas Instruments en Avery Denison. In die tijd werk ik ook als docent voor de NHTV in Breda en heb ik, onder andere samen met de University van Humberside, een Msc programma International Distribution Management ontwikkeld. Verder heb ik met hulp van Harvard een summerschool opgezet in Nederland.


In 1992 start ik mijn eerste professionele community voor het plaatsen van adviseurs en afstudeerders binnen bedrijven: Buro Staff Support. In 1994 begin ik de Cursuswinkel: een community voor de Nederlandse opleidingsmarkt. Daarna help en adviseer ik diverse bedrijven bij het verbeteren van hun werkorganisaties. Voorbeelden zijn: ADP, AEGON, Allseas, Atos Origin, Baan, Deltalloyd, De Lage Landen, De Nederlandsche Bank, Gemeente Utrecht, Menzis, Ministerie van Economische Zaken, Ministerie van Buitenlandse Zaken, de NAM, NXP, Ohra, Oracle, Prorail, Provincie Utrecht, Rijkswaterstaat, Shell, Start People, Tempo-Team, Technicum, Unique en USG People.

In 2009 ben ik samen met een aantal organisaties en founding partners de Weconomics Foundation gestart.  Vooral mijn ervaringen in de HR- en opleidingsmarkt leidden tot het ontwikkelen van een fundamenteel nieuw organisatiemodel en infrastructuur voor hybride en blockchain organiseren. Later heb ik deze kennis ook toegepast in andere domeinen zoals het expatdomein, het overheidsdomein en de zorgsector.

Tegenwoordig schrijf ik boeken, geef lezingen, trainingen en workshops. Ik adviseer beleidsmakers, bedrijven en instellingen die de communicatie en het delen van informatie willen verbeteren, communities willen opzetten en slimmer willen samenwerken.

Verder ben ik verbonden aan de Weconomics Foundation. Deze stichting zet zich in voor het ontwikkelen van een duurzame welvaart door werk, economie en welvaart opnieuw te organiseren met behulp van communities en gedeelde informatienetwerken. De Weconomics Foundation ontwikkelt en verspreidt ook kennis over Weconomics.
Ten slotte ben ik thought leader van The Institute for New Organizational Thinking.

Klik hier voor mijn curriculum vitae.

The greatest danger in times of turbulence is not the turbulence, it is to act with yesterday’s logic (Peter Drucker)