Het jaar 2016 stond vooral in het teken van het schrijven het boek 'Blockchain Organiseren'. Naast mijn schrijfwerk, ondernemerschap, advieswerk en lezingen, werk ik onder andere voor de The Institute of New Organizational Thinking en de Weconomics Foundation.

Verder onderzoek en schrijf ik veel artikelen over fundamenteel nieuwe organisatievormen zoals hybride organiseren en Blockchain Organiseren. Vooral de relatie tussen nieuwe organisatievormen en organisatietechnologie trekt me. Daarnaast ondersteun ik ondernemende mensen bij het uitvoeren van projecten en het opzetten van communities, ook wel business-ecosystemen  genoemd.

Ook zoek ik voor bedrijven en overheden bijvoorbeeld oplossingen voor de strenger wordende Europese privacywetgeving (GDPR). Een belangrijk concept daarin is de Personal Data Service. Verder houd ik me bezig met de architectuur van peer-to-peer netwerken die gebaseerd zijn op Democratic Governance, Non Manipulative Search en een Data Common.

Ik heb een aantal boeken geschreven voor de Weconomics Foundation (zoals de Weconomics Trilogie: analyse, theorie en praktijk). Deze boeken zijn onderdeel van het Weconomics programma voor het verbeteren van de productiviteit van de informatiewerker en het slim gebruiken van de surplustijd voor het organiseren van een betaalbare en duurzame welvaart.


Verder ben ik voor de Weconomics Foundation bezig met het benaderen en trainen van participanten (ambassadeurs, partners etc.) in het kader van het Weconomics programma. Klik hier voor meer informatie over het Weconomics programma.


Daarnaast benader ik voor de Weconomics Foundation organisatieadviesbureaus, trainingsbureaus en IT bedrijven die (in licentie) met Weconomics willen werken. Zo kunnen adviesbureaus aan de slag met het Weconomics organisatiemodel (NOMAD), trainingsbureaus met het Weconomics programma (APOLLO) en IT bedrijven met de Weconomics infrastructuur (WECONET).

Ten slotte verzorg ik ook voor een aantal universiteiten en managementopleidingen (gast)colleges.

Onze grootheid als mens ligt niet zozeer in het vermogen de wereld te herscheppen……als wel in het vermogen onszelf te herscheppen (Gandhi)